Landamäreskolan nominerad till Sveriges bästa byggnad

Lokalförvaltningens nybyggda fastighet Landamäreskolan i Biskopsgården är med och tävlar om det prestigefulla Kasper Salin-priset för bästa byggnad 2017. Som en av fyra utvalda byggnadsverk uppmärksammar branschorganisationen Sveriges Arkitekter Landamäreskolan för sin höga arkitektoniska kvalitet och hållbarhet. De skriver bland annat:

Med utgångspunkt i devisen att alla elever är unika och har rätt att bli sedda i skolan har nya Landamäreskolan givits en särpräglad form och slingrar sig genom terrängen. Här verkar pedagogik och byggnad i samklang och utmanar traditionella skolmiljöer.

Skolan med stort S
Landamäreskolan i Göteborg invigdes hösten 2016 och är en skola för 400 elever i åldrarna 6-9 år. Den har byggts på uppdrag av lokalförvaltningen tillsammans med arkitektbyrån Wahlström & Steijner och med stor delaktighet av skolans ledning.

Skolans rundade fasader bildar en liggande bokstav S. Planlösningen är lekfull och flexibel med rum som enkelt kan öppnas och delas av.
Materialen som använts i skolan är till 80 procent trä – miljövänlig och brandsäker furu i ytterfasad och solavskärmning.

Läs mer om projektet
Läs mer om Kasper Salin-priset och de nominerade

« Tillbaka till alla nyheter