Partille Arena

I november 2012 tog Partille kommun beslut om att bygga en ny mulitarena och drygt ett år senare togs de första spadtagen för jättesatsningen. Invigningen hölls planenligt i mitten av september 2016.

Sanering av metall och olja 

Carlbergs har varit engagerade för markarbeten i projektet. Totalt har vi schaktat 13 000 m3 jord, grävt ner 1 km rörledningar och anlagt en 8000 m2 makadamiserad bottenplatta, berättar Kenny Rehnberg, platschef på Carlbergs

Tidigare låg en fabrik som tillverkade kolvringar på området.

Det innebar att marken behövde saneras från metaller, oljor och vatten med högt pH. Med stora ytor som skulle saneras blev det något av en tidsjakt för att hålla planerade tider. Men det gick!

En arena med många ansikten

Partille Arena, som blir hemmaarena för handbollslaget IK Sävehof, rymmer två hallar, en bowlinganläggning, ett gym och en stor restaurang. Totalt omfattar byggnaden ca 16 100 m2 plus komplementbyggnader på ca 800 m2.

Och den gör skäl för namnet multiarena! Tanken är att arenan ska fungera som idrottshall för skolelever på eftermiddagen, locka tusentals åskådare till ett idrottsevenemang samma kväll och sedan snabbt ställas om för ett kulturevenemang vid lunchtid dagen därpå. På någon timme ska man kunna byta från handboll till en konsert.

 

Snabbfakta

Byggstart

2013-12-01

Byggtid

Invigning 16 september 2016

Byggherre

Skanska

Beställare

Partillebo AB

Brukare

Partillebo AB

Entreprenadform

Totalentreprenad

Projektbeskrivning

Markarbeten, utvändig VA och finplanering

Kontaktinfo

Namn

Mats Warneflo

E-post

mats. w@carlbergs.se

Telefon

031-742 25 95

Andra projekt